Första dagen på nya jobbet!

Idag börjar jag som kommunikatör på e-Hälsomyndigheten. Jag ser så fram emot att arbeta här och känner mig verkligen välkommen. Det har varit ett proffsigt bemötande från intervju till välkomstbrev och mail.

Det är många som undrar vad e-Hälsomyndigheten gör och så här beskrivs det väldigt övergripande på hemsidan:

“Vi arbetar för ett bättre informationsutbyte inom hälsa, vård och omsorg. En av våra viktigaste uppgifter är att leda och samordna regeringens initiativ inom e-hälsa, både på nationell och internationell nivå. Vi ska bidra till en bättre hälsa, vård och omsorg genom att arbeta för att digitaliseringens och e-hälsans möjligheter används på ett sätt som gynnar samhället och individen.” 

En stor del av e-Hälsomyndighetens arbete är förfaranden kring e-recepten.
e-Hälsomyndigheten lagrar och förmedlar elektroniska recept. Det vill säga när exempelvis en läkare skickar iväg ett e-recept från sin dator hamnar det i e-hälsomyndighetens databaser. Alla apotek i Sverige kan sedan hämta den information som behövs för att kunna expediera receptet.

Sedan arbetar vi med en rad spännande projekt gällande läkemedel men även personlig hälsa genom Hälsa för mig. Kolla gärna in det här.

e-Hälsomyndigheten flyttar från Stockholm till Kalmar och hela flytten kommer vara klar om ca ett år. Detta kommer innebära en hel del pendlande för mig. Pendlingen kommer gå smidigt med flyget, då resan till jobbet bara tar dryga 1,5 timme. Jag kommer vara ifrån familjen ca 2-3 dagar i veckan i början -vilket kommer vara väldigt ovant och svårt. Men det här är en tjänst som är värd det och jag kommer inte behöva pendla varje vecka för alltid, utan det är nu i “omdirigeringsfasen”.

Nu börjar ett nytt kapitel för mig och jag är så taggad och redo!

One thought on “Första dagen på nya jobbet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>