PapirØen – street food market

Som jag nämnt i tidtagare inlägg besökte vi PapirØen ”pappersön” i Köpenhamn där de har en Streetfood market. En stor saluhall fullproppad med liv, musik och matdofter från världens alla hörn. Här är utbudet gigantiskt när det gäller streetfood, och olika drycker. Mat, snacks, barer och caféer allt mixas under samma tak och det är ett muller av människor.

Vi beställde Koreansk Bibimbap som är en slags matig sallad. Efter gick vi ut och satte oss på kajen i varsin solstol och blickade ut över Nyhavn, den kungliga teatern, slottet och den delen av Köpenhamn. Givetvis med varsin drink. Över hela området hörs skön musik från en DJ som vänder vinyl LP.

Här tittade vi på folk och pratade om allt och inget. Vi kunde se en blandning av danskar och turister som var ute och åkte i kanalerna. Det finns elbåtar att hyra och många av dessa användes till både svensexor och möhippor. Andra paddlade kajak i stillsam takt. Men som alltid i Köpenhamn så kan allt hända och efter ett tag kom en U-båt och la an vid bryggan nedanför oss.

Innan vi var färdiga med PapirØen köpte vi lite Colombianska snacks - Platanos, friterade matbananer som serveras med guacamole och tomatsalsa. Supergott!

Är ni i Köpenhamn under sommaren så är PapirØen ett måste!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>