Restaurang Kiin Kiin i Köpenhamn

När vi var i Köpenhamn hade vi bokat bord på en thailändsk restaurang som heter Kiin Kiin. Restaurangen är en av få thailändska restauranger som har en stjärna i Guide de Michelin. 

Maten var väldigt god men servicen och upplägget gjorde vistelsen till en oförglömlig upplevelse.

När vi kom dit fick vi sätta oss i en soffgrupp. Först fick vi varma handdukar att tvätta oss på samt te att dricka. Sedan  började de att servera oss olika snacks innan middagen. Dessa snacks var något utöver det vanliga -minst sagt. Varje snacks serverades på sitt sätt av olika servitörer. Maränger som trollades fram ur en skål. Korvar som låg i en rökfylld kåpa där de bad oss blunda och inta doften för att få en känsla av Bangkok. Kyckling som serverades som glass. Den godaste lilla sufflé jag någonsin ätit. Snack med fräscha smaker som tillreddes framför oss och serverades i spenatblad. Grillat kött som serverades på galler med glödande kol och ja, jag beskriver fortfarande bara “snacksen” som serverades innan middagen.

Efter detta fortsatte matupplevelsen i en sjurättersmeny. (Vi hade inte beställt maten själva utan alla får samma meny). Det är svårt att beskriva alla rätter, alla serverades med sin egna lilla tvist. Soppan serverades med en spruta där man själv fick spruta i innehållet i soppan, som du bildade nudlar. En fisksallad gjort med sockervadd som smälte när de hällde på dressingen. Olika smaker avlöste varandra och som ni förstå så var vi oerhört mätta när de sista rätterna kom in. Vi gillade allt utom kanske två saker som serverades denna kväll. Två rätter var även oerhört starka men resten var så ljuvligt gott!

Jag kan varmt rekommendera denna restaurang om man vill ha en upplevelse utöver det vanliga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>