Amsterdam

Förra veckan reste Henrik och jag till Amsterdam för en långweekend. Vi möttes av en regnig men vacker stad. Henrik hade bokat in oss på ett väldigt udda hotell där alla rum var olika och vissa rum var gömda bakom lönndörrar. Ett hotell med väldigt skön atmosfär, men mer om det i ett annat inlägg.

Vi gjorde stan genom att vara riktiga turister. Med kartan i hand irrade vi runt i det labyrintsystem som alla kanalgator utgör. Dessa vackra gator med de säregna kanalhusen som är Amsterdams juveler. Ett av kanalhusen var  Anne Franks hus. Vi gick inte in (då det var en väldigt lång kö i ösregn) men vi stannade till utanför.

Allt kretsade kring kanalerna så givetvis tog vi en kanalbåt med guide. Kanalbåt det är det bästa sättet att ta sig an en sådan här stad och ett måste för sightseeing i Amsterdam. Utöver detta tycker jag inte att Amsterdam hade så mycket att erbjuda just när det gäller sightseeing. 

Vi åt väldigt bra på kvällarna, mindre bra på dagarna då många lunchrestauranger är turistfällor. Stämningen i staden var skön och avslappnad, jag kände mig aldrig rädd och alla var vänliga. Att staden är väldigt liberal i flera avseenden gör att det känns som en party- och turiststad. Vilket i sig kan vara skönt, men ska Henrik och jag ranka denna storstad med andra vi varit i hamar Amsterdam inte i topp tre.

Men det viktiga var inte staden i sig, det viktiga var att Henrik och jag fick en välbehövlig helg tillsammans. Resa iväg och bara vara vi. Där får helgen  toppbetyg! Hösten är galet hektisk för Henrik och mig och detta var vårt sätt att samla kraft och fylla på energi. Så tack för det Amsterdam!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>