Älskar kartor

Jag bara älskar kartor. Jag tycker de är vackra och jag tycker det är det bästa sättet att ta sig fram i en ny stad: att hålla en papperskarta i sin hand. Detta intresse går ända tillbaka till jag var liten. Pappa älskade kartor och läste gärna kartor. Dels var han orienterare, dels älskade han att resa. När jag var liten bilade vi, hela familjen,  igenom Europa nästan varje sommar. Pappa körde, jag satt bredvid med vägatlasen i handen och agerade kartläsare. Detta var ju innan det fanns gps, men oavsett tror jag pappa föredragit papperskartor.

När jag tar mig runt i en storstad i Europa, vill jag alltid ha en papperskarta i min hand. Även om vi då och då tar hjälp av Google maps, vill jag ha den där, papperskartan. Veckla upp den när vi tar en kaffepaus, fundera, planera och bestämma nästa anhalt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>