Boktips: Näktergalen

Den snedaste boken i bokklubben: Näktergalen av Kristin Hannah, var en riktig fullträff! Den gick rakt in i hjärtat och gjorde stundtals ont att läsa.

Om boken:

I kärlek upptäcker vi vilka vi vill vara.
I krig förstår vi vilka vi är. 

“När Vianne Mauriacs man ger sig av till fronten 1939 tror hon att hon är trygg för egen del. Det är otänkbart att nazisterna ska kunna invadera Frankrike.
Men invasionen kommer, och i hennes hus flyttar det in en tysk kapten. Vianne har inget val – om hon vill behålla sitt hem måste hon och dottern dela det med fienden.
Allt eftersom kriget fortsätter blir bristen på mat och pengar akut, och den hotfulla situationen tvingar Vianne till allt större uppoffringar för att skydda sig själv och sin familj.

Samtidigt befinner sig Viannes syster Isabelle i Paris. Hon är en rebellisk artonåring som vägrar acceptera det franska nederlaget. När hon förälskar sig i en partisan dras hon med i motståndsrörelsen. För henne finns inga kompromisser och ingen väg tillbaka.”

Denna bok grep tag så hårt att jag faktiskt grät de sista kapitlen. Jag tror inte jag gråtit till en bok innan, men nu gjorde jag det. 10/10 poäng av mig. Läs den!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>